The Telstars – kitarabändi KaustiseltaThe Telstars oli kitarabändi Kaustiselta 1960-luvun kultaisina tanssilava-aikoina. Yhtye oli koossa vuosina 1964-1966. Siinä soitti soolokitaraa Juha Kangas ja joskus myös tangoja viululla, Veijo Uusitalo komppikitaraa ja saksofonia, Ilpo Paavola bassokitaraa ja Kauppi Virkkala rumpuja ja lauloi.

The Telstars kulki soittomatkoilla juhlapyhinä ja kesäaikaan tiivisti. Koska pojat olivat vielä nuoria, melkein alaikäisiä, täytyi matkalle aina sopia taksikuljetus ja lisätä sen kulut keikkapalkan päälle. Soittopaikkoina olivat tanssilavat sekä talviaikaan eri seurojen talot.

Eteläisintä suuntaa edusti Åminne Maalahdessa ja pohjoisinta Raahe. Idässä olivat Haapajärvi ja Pihtipudas ja keskemmällä useimmat keskipohjalaispitäjät. Kaustisen Kalliopaviljonki ja Nuorisoseurantalo olivat toki yhtyeen keikkapaikkoina, usein jonkun kuuluisamman kaustislaisen tanssiyhtyeen vaihto-orkesterina.Kuvateksti: The Telstars Kaustinen (1964-1966). Vas. Isto Paavola, Kauppi Virkkala, Veijo Uusitalo ja Juha Kangas.