TERVETULOA ARVIITIIN – Kaustisen historian ja elävän kulttuuriperinnön tietokantaan!

Kaustisen kunnan viettäessä 150-vuotista juhlavuotta perustettiin sähköinen ARVIITI-tietokanta.  Tietokannan nimellä kunnioitamme kaustislaisen murresanojen ja perinteen kerääjän ja tallentajan Arvid Virkkalan (1897-1988) merkittävää ja arvokasta kotiseututyötä. Arviiti-tietokantaan tuotamme yhteisöllisesti sisältöä, olemme sisällöntuottajia.

Kulttuurityö jatkuu. Arviiti vahvistaa kaustislaista monipuolista osaamista ja edistää Kaustisen vaikuttavuutta.  Olet tervetullut tuottamaan sisältöä, tekstiä ja valokuvia Arviitin sivustolle. Tavoitteemme on, että tietokannasta kehittyy vuosien mittaan laaja ja moniulotteinen Kaustisen ja kaustislaisuuden historian ja nykypäivän tietopankki. Nykyteknologia mahdollistaa meitä tuomaan Arviitiin monipuolisia sisältöjä  –  vain mielikuvitus on rajanamme! Keskiössä ovat Kaustinen ja kaustislaisuus.

Arviiti-tietokantaa hallinnoi kunnan juhlavuonna perustettu yhdistys Arviiti ry:n toimituskunta. Yhdistyksen yhteystiedot sekä tiedot aineiston toimitustavasta löydät Arviitin sivustolta.

Arviiti ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka ensisijainen tarkoitus on ylläpitää ja monipuolistaa Arviiti-sivustoa. Olet tervetullut mukaan yhdistykseen ja tukemaan sivuston tuottamista.

Yhdistyksen toimintaan pääset tutustumaan vuosikokouksessa ja Arviitin sivustolla. Voit liittyä yhdistykseen maksamalla yhdistyksen jäsenmaksun. Jäsenmaksu yksityishenkilöltä on 10 eur/vuosi ja yhdistykseltä 20 eur/vuosi. Voit maksaa jäsenmaksun myös useamman vuoden ajalle.

Arviiti ry:n tilitiedot:
Arviiti ry, OP Jokilaaksot, FI13 5124 0420 0616 32, BIC OKOYFIHH. Viestiksi yhdistykseen liittyjän nimi ja osoite.

Tervetuloa laajentamaan ja monipuolistamaan Arviitin sisältöä!

Taina Lehtonen, Arviiti ry:n hallituksen puheenjohtaja

taina.lehtonen(at)kaustinen.fi